SZÜKSÉG VAN NYÁRON TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐKRE?

Kedves Klubtagok!
Felteszünk nektek egy fontos kérdést :)
Annyi a gyümölcs és a zöldség innentől kezdve... Szükség van egyáltalán nyáron táplálék-kiegészítőkre?
"Együnk naponta többször zöldséget és gyümölcsöt" - ajánlják a táplálkozási szakértők. El is fogadjuk ezt, hiszen ma már köztudott tény, hogy szervezetünknek szüksége van vitaminokra egészségünk megőrzése érdekében. Ezért igyekszünk odafigyelni, lelkesen vásároljuk a zöldségeket, gyümölcsöket. Különösen tavasszal és nyáron dőlünk elégedetten hátra, hiszen a bőséges felhozatal miatt minden nap friss és ízletes táplálék kerül az asztalra.
De valóban megnyugodhatunk, hogy minden rendben?
Évekkel ezelőtti tanulmányok kimutatták, hogy sajnos a zöldségek és a gyümölcsök már régen nem annyira gazdagok vitaminokban, mint korábban.
A legfrissebb írások szerint a 70-es évek óta rohamosan csökken a vitamintartalom:
- az almák esetén az A-vitamin tartalom 41%-kal kevesebb,
- a paprika 31%-kal kevesebb C-vitamint tartalmaz,
- a brokkoli a korábbi vastartalomnak csupán a felét,
- és a kelkáposztában a B1-, B2- és C-vitaminokból is csak a felét találjuk a 40 évvel ezelőtti adatokhoz képest.
A szakértők szerint ma tízszer annyi gyümölcsöt és zöldséget kellene ennünk, hogy ugyanannyi vitaminhoz és ásványi anyaghoz jussunk, mint 40-50 évvel ezelőtt. Mivel ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen, ezért létfontosságú a gyógynövény koncentrátumok és az étrend-kiegészítők fogyasztása.

Jelen világunk paradoxona, hogy a mezőgazdászok arra kényszerülnek, hogy a minőségről a mennyiségre helyezzék a hangsúlyt. A talaj nem tud pihenni, elveszíti tápanyagtartalmát, ráadásul vegyszerekkel telítődik meg. Ez a rövidtávú gondolkodás félelmetes, hiszen mit fognak az emberek enni, ha a táplálék már értéktelenné válik? Sajnos a válasz: szemetet ...
És mi lesz ennek a következménye? Beteg emberek társadalma?
Ma már senki sem kérdőjelezi meg, hogy szoros összefüggés van a táplálkozásunk és az egészségi állapotunk között.
Jelenkori betegségeink nagy többsége a táplálkozásunkból kialakult civilizációs betegség. Ezek a betegségek a civilizációtól távol élő, iparilag feldolgozott élelmiszereket nem fogyasztó népeknél nem fordultak elő.

Nem kell messzire tekintenünk a miérteket keresve...
Régen még teljes őrlésű lisztből készült kenyeret ettünk, ma fehér lisztből készült kenyeret.
Számolatlanul fogyasszuk a cukrot, - ami nem elég, hogy nélkülöz mindennemű vitálanyagot, de a legrosszabb, hogy közvetlenül is károsítja a szervezetünket.
A felkapott gyors éttermek népszerű ételeit ne hagyjuk ki a felsorolásból... amelyek mindennek nevezhetőek, csak egészségesnek nem.
Ha a dolgok mélyére nézünk kijelenthetjük, hogy sokkal jobb lenne egészségesnek maradni, mint próbálni meggyógyulni. Óvni szervezetünket, vigyázni rá, egészségesen táplálni - könnyebb feladat, mint a meglévő bajt orvosolni.
Több módon figyelhetünk magunkra:
- igyekezzünk amennyire csak lehet a táplálékainkat a természet alapú élelmiszerek közül kiválasztani
- használjuk az évezredek óta létező természetes édesítőszereket cukor helyett, (pl. méz)
- az iparilag előállított zsiradékok helyett a hidegen sajtolt olajokat és vajat,
- a fehér liszt helyett a teljes őrlésű lisztet.
De ha ezek alapján még sikerülne is kiegyensúlyozottan étkeznünk, fontolóra kell vennünk táplálkozásunk kiegészítését, hogy bizonyosan hozzájusson a szervezetünk mindahhoz a tápanyaghoz, amelyre nap mint nap szüksége van.
A kiegészítéshez mindenképp természetes összetevőkből álló terméket fogyasszunk, amely nagy ívben kizárja a vegyszereket és a tartósítószereket!!
Boldogok és büszkék lehetünk, hogy mi, Ayura Klubtagok egy olyan termékcsaládot képviselünk, amely mindezen kívánalmaknak megfelel.
